L’OES21 presenta el documental del Pare Arizmendiarrieta en el marc de les Jornades Blanquerna

  • L'acte anomenat "Economia Social, quan l'ètica és el missatge. Un relat del fundador de Mondragón" es va dur a terme en l'auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.

  • En l'acte hi va participar Ander Etxeberria, responsable de difusió cooperativa de la corporació Mondragón.

Ahir 9 de març es va celebrar l’acte de presentació del documental del pare Arizmendiarrieta “El hombre Cooperativo” per part de l’Observatori de l’Economia Social OES21.

L’acte presentat pel degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, Josep Maria Carbonell, va ser moderat pel director de l’Observatori, Jordi Serra del Pino, i per la presidenta Maravillas Rojo, i va comptar amb la presència del responsable de difusió cooperativa de la corporació Mondragón, Ander Etxebarria.

Durant la posada en escena del documental, Ander Etxeberria va aprofitar per destacar la figura del pare Arizmendiarrieta en la creació de Mondragón i va exaltar la funció d’aquest conjunt d’empreses cooperatives com a creadores de treball de qualitat.

A més a més, Ander va explicar també com el conjunt de cooperatives associades a Mondragón col·laboren activament a la cohesió del territori i a aconseguir una major igualtat económica entre els ciutadans.

D’altra banda, Maravillas Rojo va intervenir destacant el paper de l’ètica com a transformadora de la societat en una més pròspera, justa i igualitària, quan aquesta s’expressa a través de formes econòmiques democràtiques i participatives i va combinada amb una gestió amb valors.

Finalment, el públic va poder gaudir del documental que explica detalladament l’obra i la vida del Pare Arizmendiarrieta així com totes les dificultats a què va fer front per tirar endavant els seus projectes i el llegat deixat per a la societat de Guipúzcoa i del País Basc, en general.


 


   

Promou


Impulsat


   

Amb el finançament de


This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further. Privacy policy