El ministre Planas anima les cooperatives a augmentar la seva dimensió per fer front als reptes de futur

  • El ministre d'Agricultura entén que seguir un procés integrador és imprescindible per les cooperatives per ser capdavanteres en el sector agroalimentari

  • Ha destacat també que aquesta integració ha començat en temps de crisis i ara s'ha de consolidar.

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació en funcions, Luis Planas, ha animat a les cooperatives a augmentar la seva dimensió per poder estar al capdavant del sector agroalimentari en la clausura de l’Assamblea de Cooperatives Agro-alimentarias d’Espanya celebrada aquest dimecres 26.

És indispensable que les cooperatives avancin en el camí de de la integració per respondre a l’economia social, però de mercat, i enfront els reptes de la globalització.

Planas ha assenyalat que el moviment cooperatiu és vertebrador del medi rural i representació de l’Economia Social d’espanya destacant-se valors com la solidaritat, el règim democràtic i la vocació social.

A més, ha reiterat la seva importancia en termes numèrics ja que associa més d’1,1milions de membres, generen més de 102.000 llocs de feina directes i ajuden a dinamitzar, enfortir i desenvolupar el territorio i el medi rural. També n’ha destacat la seva resiliencia en temps complicats.

És el model que millor ha resistit la crisis i la tendència a una major integració s’ha de consolidar i intensificar.

El titular d’agricultura ha recordat que el sector agroalimentari espanyol necesita estructures empresarials competitives, ben dimesionades e internacionalitzades, sense que això signifiqui renunciar mai al carácter social i el model de l’Economia Social que representen les cooperatives.

Finalment, Planas també ha avançat que en la campanya 2018 s’ha triplicat l’ajuda a joves agricultors amb més de 51 milions d’euros el que suposa un clar impuls a la incorporació de joves a l’activitat agraria.

http://www.expansion.com/agencia/europa_press/2019/06/26/20190626154415.html


etiqueta 2, etiqueta 5, etiqueta 6, etiqueta 8

 


   

Promou


Impulsat


   

Amb el finançament de


This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further. Privacy policy